tirsdag 20. mars 2012

Vår i våtmarka.
Mandag morra kl. 0545 på plass i fugletårnet ved Lierelvas utløp. En tynn månesigd er på vei opp over skogsområdet øst for elvedelta. Iskald vind, 2-3 grader minus og minst en time til sola kommer over tretoppene.   Et knoppsvanepar kommer drivende nedover med hodet bakover kroppen, ser ut som to hvite sakkosekker. De våkner når de kommer ut i mer åpent farvann og svømmer rolig oppstrøms igjen. Småfuglene er godt i gang med å forsyne seg fra foringplassen ved tårnet, her sitter en gulfink inne blant ore trærne. Blåmeis på matjakt.


 Sola har så vidt kommet opp, varmer ikke noe særlig, men gir et fint motlys. Denne laksanda ser ut til å jobbe iherdig for å fange en utkårets oppmerksomhet. En knoppsvane går inn for landing for så å dandere seg i morra sola på en sandbanke som dukker opp ved fjære sjø. Pilfink som varmer seg i sola. Laksand. Elvebredden i "Skagenlys".Blåmeis i oversikt positur.Bokfink.


Litt ut på formiddagen løyet vinden noe og sola varmet godt, med kaffe og matpakke var tilværelsen en stakket stund fullkommen.