fredag 23. november 2012

Grattulerer med da'n.I dag er det ett år siden denne bloggen starta å rulle og gå. Det er jeg fornøyd med på den måten at jeg har klart å holde kontinuitet i den og at det ikke har vært et pes, men moro.

Det blir mye natur, mye skau og mest fra nærområdet. Jeg ser at jeg gjentar meg sjøl en del, selv om jeg bestreber meg på å forsøke å se motivene fra andre og nye perspektiver. Utfordringen er å se motivene i det nære, det som omgir meg der og da, i beste fall fange en stemning som oppleves ved det jeg ser. Jeg legger vekt på komposisjon, få fram lys og (eventuelt) farge slik jeg ser det, og helst at bildet holder et anstendig estetisk nivå.

Det viktigste av alt er at det gir meg mye glede og mening å holde på , i alle ledd, forberedelser, være ute i naturen og fotografere, etterarbeidet på PC'n og publisering i bloggen.

Opplevelse av et bilde hører vel med til de ting som er  subjektive av natur. Det er vel ikke noe objektivt mål på hva som er et godt, meningsfylt, stemningsfullt, dårlig, kjedelig, vakkert eller engasjerende bilde. Jeg ser vel det jeg ser ut fra hvem jeg er, med utgangspunkt i hva biologien har utstyrt meg med og hva livets mangslungne erfaringer har gjort med meg. Så står jeg der med en smak og et bildesyn som en sum av ubevisste forhold og bevisste refleksjoner. Sånn er det med meg og sånn er det vel med andre også.

Det er et høyt ønske med fotograferingen  at det i noen grad også kan gi noe til andre, gjerne noe av det jeg prøver å få fram i det jeg beskriver over. Jeg får noe tilbakemelding fra folk, via e-post eller muntlig, som ser på bildene i denne bloggen. Noen sier også noe om hva de tenker om dem og hvordan de opplever dem. Det er kjempestas hver gang dette skjer.

Et stort ønske på ett års dagen er at det framover kan komme noen kommentarer under selve blogginnlegget, slik at det syns for andre (det er et eget kommentarfelt under innlegget). ( Noen sier de har forsøkt det og at det har vært så omstendelig at de har gitt det opp? Fint hvis jeg kan få noen tips om hva det handler om og hva jeg eventuelt kan gjøre for å bedre denne muligheten).

Et ønske nummer to, er å få noen flere medlemmer/følgere av bloggen. Jeg vet at vi nærmest invaderes av bilder i alle former for media, tross dette håper jeg likevel på noen flere "besøkere" på disse sidene. Kanskje noen av dere som er innom fra tid til annen kan anbefale bloggen for  andre potensielt interesserte (adressa er: http://rogerasksimonsen.blogspot.com /  )?

Vel, det går i alle fall an å ønske.
 
Jeg går løs på et nytt år og håper på like mye utbytte i forsetningen.

Til slutt, en stor takk til de som har fulgt meg!

De to trofaste, Uma og Chaplin, som har fulgt meg på hver eneste tur. De kjenner meg etter hvert så godt at bare jeg stiller opp fotostativet, setter de seg tålmodig og venter. Her er vi i Merenmarka opp mot Overskylda.
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                                                               (HDR)
De tre bildene over er fra området rundt Siljuseter.